Merenkurkku on upea retkikohde – muista kuitenkin ottaa rajoitukset huomioon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Monet retkeilyreitit soveltuvat kuljettavaksi talvella vaikkapa lumikengillä ja hyvillä talvikengilläkin. Merenkurkun reiteillä ei ole talvihuoltoa, mutta monet reitit ovat tamppautuneet auki. Hyviä talviretkeilykohteita ovat esimerkiksi Sommarön vartiotuvan alue, Öjenin luontopolku, Svedjehamnin satama ja Saltkäret

– Luminen ja aurinkoinen sää innostaa retkeilyyn talvilomalla. Talvilomankin ulkoilussa täytyy kuitenkin muistaa turvavälit ja huolehtia käsihygieniasta, Metsähallitus ohjeistaa.

Poluille ja metsään mahtuvat kaikki halukkaat, mutta parin metrin turvaväli pitää muistaa myös nuotion ympärillä. Evääksi kannattaa ottaa sellaista mitä ei tarvitse paistaa tulipaikoilla, jolloin välttää taukopaikkojen mahdolliset ruuhkat. Kahvia, kaakaota, keittoa tai lämpimiä nakkeja voi ottaa termospullossa mukaan, voileivät reppuun ja kotona paistetut makkarat lämpöpussiin.