Lentävää autoa testattiin – lensi 35 minuuttia lentokentältä toiselle

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentävistä autoista on haaveiltu jo vuosikymmenten ajan, ja lähitulevaisuudessa niiden käyttö saattaakin olla jo todellisuutta. Nyt Slovakiassa on koeajettu onnistuneesti auton ja lentokoneen välimuodon prototyyppiä. Koeajettu AirCar kykenee kulkemaan sekä maalla että ilmassa, ja se muistuttaa ulkonäöltäänkin auton sekä lentokoneen hybridiä.

Slovakialaisyhtiö Klein Visionin AirCar lensi maanantaina ensi kertaa onnistuneesti kaupungin ilmatilassa. Lentävällä autolla suoritettiin 35 minuutin lento Nitran ja Bratislavan lentokenttien välillä. Kone nousi lentonsa aikana noin 2,5 kilometrin korkeuteen.

Fyysikko Stefan Kleinin suunnitteleman AirCarin prototyyppi pitää sisällään BMW:n 160 hevosvoiman moottorin ja käyttää polttoaineenaan tavallista bensiiniä. Prototyypin huippunopeus on 160 kilometriä tunnissa, mutta AirCarin uskotaan tulevaisuudessa saavuttavan noin 300 kilometrin tuntinopeuden. Koneeseen mahtuu kerrallaan kaksi ihmistä, joiden paino on yhteensä korkeintaan 200 kiloa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.