Selkäaknen syntyyn vaikuttaa moni asia – näihin kannattaa kiinnittää huomiota

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla ihmisillä voi olla kuulas ja kaunis kasvojen iho, mutta selässä piileekin näppyinen yllätys. Osa ihmisistä kärsii selkäpuolelle syntyvästä aknesta, mikä johtuu monissa tapauksissa enemmänkin henkilön omista elintavoista kuin esimerkiksi hormoneista.

Selkään syntyviin näppyihin ja akneen on monia syitä. Yksi yleisimmistä syistä Poosh-hyvinvointisivuston mukaan on se, että henkilö pesee liian harvoin rintaliivinsä. Myös selkää vasten hankaavin painavien laukkujen olkaimet voivat olla syynä selkäaknen puhkeamiseen.

Toisinaan syynä voi olla myös se, että ihmiset pesevät vartalonsa suihkussa ennen hoitoaineen huuhtelemista. Lopuksi huuhdeltu hoitoaine on kuitenkin öljyisempää ja tarttuu juuri pestyyn ihoon varsinkin selkäpuolelle, mikä alkaa keräämään epäpuhtauksia ja aiheuttaa selkään finnejä.

Säännöllinen selän kuorinta voi myös vähentää näppyjen syntymistä. Tärkeää on myös vaihtaa lakanat sänkyyn säännöllisesti, koska etenkin ilman paitaa nukkuessa selän iho hankaa lakanaa vasten noin 6-8 tuntia joka yö.