Testissä Jabra Evolve 2 30 -mikrofonikuuloke

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisin myötä etäkokousten määrä räjähti ja samalla kotitoimistojen varusteluun ryhdyttiin kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Teams-kokousten sujuvuuden varmistamiseksi tulee kiinnittää huomiota erityisesti nettiyhteyteen ja mikrofoniin. Langattomat kuulokkeet ovat usein riski kokousten sujuvuudelle, ja siksi ammattikäytössä langalliset laitteet ovat varma valinta. Näille markkinoille tuli äskettäin Jabran langallinen uutuusmalli Evolve 2 30, joka on tarkoitettu erityisesti toimistokäyttöön.

Mikrofonivarsi on sopivan pituinen ja sitä on helppo siirtää haluttuun kohtaan pois näkökentästä. Staran testissä mikrofoni onnistui vaimentamaan kiitettävästi esimerkiksi toimiston muita ääniä, mikä oli positiivinen yllätys. Mainosspiikkejä tällä ei äänitetä, mutta kokousten puheen välittämisessä Jabra toimii mainiosti.

Jabra Evolve2 30

Laite välittää puheen välittämiseen olennaiset taajuudet hyvin ja tarvittaessa poistaa muita taajuuksia. Tämä on tärkeää, jos varsinaisia vastamelukuulokkeita ei ole mahdollista käyttää. SideTone-ominaisuus mahdollistaa oman äänen kuulumisen kuulokkeista, mikä voi helpottaa kokouksessa olemista.

Jabran Evolve 2 30 toimitetaan paksun harmaan säilytys- ja kuljetuspussin kanssa, ja laitteen käyttöönoton yhteydessä kannattaa ladata maksuton sovellus sen tehokkaampaan käyttämiseen ja asetusten säätämiseen. Asetusten ja taajuuskorjaimen avulla musiikin kuuntelussa mukaan saa kuulokkeiden kokoon ja painoon nähden hyvin alapään taajuuksia.

Aktiiviselle musiikin kuuntelijalle Evolve 2 30 tuskin on ostoslistalla, mutta Teams-kokouksia joskus meluisassakin paikassa pitävän kannattaa harkita. Laite on erittäin kevyt, joten sen käyttäminen jopa tuntikausia kerrallaan ei rasita siinä missä esimerkiksi suuremmat kuppimalliset kuulokkeet. Myös verrattain paksu pehmuste lisää käyttömukavuutta. 89 euron kuulokkeiden hinta-laatu -suhde on erittäin hyvä.