Sähköpotkulaudoille uusi nopeusrajoitus Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen pari vuotta sitten rantautuneet sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet lukemattomia onnettomuuksia, joita on tapahtunut sekä liian suurten tilannenopeuksien että päihtyneenä ajamisen takia. Nyt viranomaiset ovat Helsingissä puuttuneet ongelmaan, sillä sähköpotkulaudoille on määrätty uusi nopeusrajoitus.

Helsingin keskustassa saa jatkossa huristella sähköpotkulaudoilla vain 15 kilometrin tuntinopeudella. Tarkoitus on kokeilla miten nopeusrajoitus vaikuttaa onnettomuuksien määrään. Helsingin Uutisten mukaan kyseessä on yhden viikonlopun kokeilu, jossa nopeutta rajoitetaan jo tulevana viikonloppuna kello 23.00 – 06.00 välisenä aikana.

Tähän saakka Helsingin ydinkeskustan kaduilla sähköpotkulautojen maksiminopeus on ollut 25 kilometriä tunnissa, joten muutos aikaisempaan on yöaikaan selkeä. Kokeilun vaikutus sairaalahoitoa tarvitsevien määrään näkynee nopeasti alueen sairaaloissa. Ilman rajoituksiakin on selvää, että päihtyneenä kenenkään ei pitäisi käyttää näitä laitteita.