Suomessa oli kaikkien aikojen kesäkuu – mittaushistorian lämpimin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesäkuun lämmöstä on uutisoitu paljon, eikä syyttä. Ilmatieteen laitoksen mukaan kesäkuussa oli yli kymmenen hellepäivää enemmän kuin normaalisti. Tilastojen mukaan kesäkuu oli suurimmassa osassa maata ennätyksellisen tai poikkeuksellisen lämmin.

Helsingin Kaisaniemen keskilämpötila 19,3 astetta oli vuonna 1844 alkaneen mittaushistorian korkein. Hellepäiviä mitattiin maassamme yhteensä 25 kappaletta. Havaintoasemista eniten hellepäiviä oli Kankaanpään Niinisalon lentoasemalla, yhteensä 19 kappaletta.

Kuukauden ylin lämpötila 33,6 astetta mitattiin Parikkalan Koitsanlahdella 22. päivänä. Lukema jäi vain kahden kymmenyksen päähän Suomen kesäkuun lämpöennätyksestä, joka mitattiin Ähtärissä vuonna 1935. Kaikkiaan lämpötilat olivat 2-6 astetta pitkän ajan keskiarvojen yläpuolella, Ilmatieteen laitos uutisoi.