TikTok poisti seitsemän miljoonan lapsen tilit

Digi · Terhi Piiroinen

Kiinalaisten omistama TikTok-videosovellus nousi viime vuonna maailman suosituimpien sovellusten joukkoon. Nyt palvelu on poistanut yli 11 miljoonaa käyttäjätunnusta, jotka olivat sääntöjen vastaisia. Suurin osa poistetuista tunnuksista kuului alle 13-vuotiaille lapsille.

TikTokin julkaiseman tiedotteen mukaan palvelusta on poistettu miljoonia käyttäjätunnuksia, joista valtaosa on kuulunut lapsille. Siivousurakalla halutaan varmistaa, että liian nuoret eivät käytä palvelua. Kevään aikana on poistettu myös palvelun ehtoja rikkovia videoita, yhteensä 62 miljoonaa kappaletta.

TikTok-sovellusta käyttävät pääasiassa teini-ikäiset ja lapset jakaakseen ja säilyttääkseen yksityisiä ja joskus erittäin arkaluontoisiakin videoita itsestään ja läheisistään. Sosiaalisen median sovellukset ovat usein alttiita haavoittuvuuksille. Ne sisältävät paljon yksityisiä tietoja ja ovat suosittuja kohteita hyökkääjille. TikTok on saatavana yli 150 markkina-alueella ja sitä käytetään 75 kielellä maailmanlaajuisesti.