Eräpoliisit valvovat retkeilyä ja kalastusta viikonloppuna: ”Retkiratsioita hyvässä yhteistyössä”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet retkeilystä. Kaikki eivät kuitenkaan ole selvillä oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät luonnossa liikkumiseen. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisit valvovat jälleen tulevana viikonloppuna kalastusta ja retkeilyä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on lukuisia luontokohteita, jotka vetävät puoleensa niin kalastajia, metsästäjiä kuin retkeilijöitä. Poliisin ja erätarkastajan läsnäololla pyritään ennalta estämään lieveilmiöitä sekä paljastamaan rikkeitä tai jopa rikoksia. Valvonnalla halutaan lisäksi suojata luontoarvoja sekä lisätä luonnossa liikkujien viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

− Olemme tehneet erävalvontaa pitkin kesää, ja eräpoliisi liikkuu taas viikonlopun aikana useassa eri kohteessa. Lauantaina matkassa on mukana Metsähallituksen erätarkastaja, jonka kanssa olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo kahdessa retkiratsiassa, kertoo liikenne- ja valvontasektoria luotsaava ylikomisario Aapo Isoaho.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on kaksitoista eräpoliisia. He tekevät suunnitelmallista erävalvontaa sekä itsenäisesti että yhteistyökumppaneiden kanssa koko poliisilaitoksen toiminta-alueella.