Iittalan Tarinareitti on tulevaisuuden matkailua – historiaa älypuhelimella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hämeenlinnan Iittala on tuttu suomalaisille lasitavaran ystäville. Iittala houkuttelee nyt matkailijoita mobiiliohjatun Tarinareitin avulla. Matkailijat pääsevät kiertämään alueella itsenäisesti.

Reitti alkaa Lasimäen sydämestä, infotaulu ohjeineen on keskellä Lasimäkeä, polkujen risteyksessä. Taulusta löydät nettiosoitteen, josta pääset kuuntelemaan reitin tarinat. Taulusta löytyy myös Qr-koodi, jolla pääset tarinoihin käsiksi. Tarinoita kertovat muun muassa iittalalaiset lapset, lasinpuhaltaja menneisyydestä ja viikinkinainen, jonka miekka aikoinaan löydettiin Iittalan alueelta ja on nyt talletettu Kansallismuseoon.

– Aivan upea Iittalaa elävöittävä kokonaisuus, joka on syntynyt kahden oppilaitoksen ja paikallisten toimijoiden yhteistyönä. Tarinareitti on kaunis elämys jo sinänsä, mutta lasten tarinat nostavat hymyn huulille ja historia antaa mielenkiintoista näkökulmaa Iittala Villageen, hehkuttaa Pia Niemikotka Go Iittala -hankkeesta.