Tarkasta matkavakuutus ja mitä kaikkea se kattaa – tuo turvaa reissun tapaturmiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kaikkien matkoille lähtevien kannattaa huolehtia ajantasalla olevasta matkavakuutuksesta. Kyseessä on tärkeä turva yllättäviin ja odottamattomiin tilanteisiin. Matkavakuutusten sisältö kannattaa myös tarkastaa etukäteen.

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Hanna Salo kertoo, että matkavakuutuksen valinnassa kaiken lähtökohtana on oma tarve ja tilanne. Kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota siihen, miten vakuutus korvaa sairauden ja tapaturman hoitokulut sekä matkan peruuntumisen tai keskeytymisen.

On hyvä muistaa, että useat urheilulajit ja erityistoiminnot on vakuutettava erikseen, jos aikoo kokeilla tai harrastaa reissussa erilaisia lajeja. Esimerkiksi sukellus, riippuliito, vapaaehtoistyö, vaellus asumattomilla seuduilla ja off-piste-laskettelu jäävät usein perusvakuutusten ulkopuolelle.

Matkustajavakuutus turvaa henkilöitä. Perusasioihin kuuluu tarkastaa, onko vakuutuksessa hoitokulujen korvaus ilman euromääräistä ylärajaa. Vakavissa tapauksissa tulisi saada vakuutuksen kattama kotiinkuljetus. On järkevää perehtyä etukäteen miten tulee toimia, jos tarvitsee hoitoa. Vakuutusyhtiön hätäpalvelun yhteystiedot kannattaa tallentaa puhelimeen.

– Tarkista kuinka pitkille matkoille vakuutuksia myönnetään ja jos sinulla on jatkuva matkavakuutus, onko se voimassa koko matkan ajan. Vakuutus koko matkan ajalle pitää hakea jo ennen matkaa. Tee se ajoissa, koska sitä varten saatetaan vaatia terveysselvitys, Salo muistuttaa.