IL: Mies kavalsi yli 20 000 R-kioskeista lyhyen ajan sisällä – syytti peliriippuvuutta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 30-vuotiaan miehen vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän syyllistyi vuosina 2018-2019 lukuisiin kavalluksiin, identiteettivarkauksiin ja petoksiin, uutisoi Iltalehti.

Miehen kerrotaan muun muassa kavaltaneen 20 000 euro edestä rahaa R-kioskeista kolmen viikon sisällä vuonna 2019. Kolmessa eri helsinkiläisessä R-kioskissa työskennellyt mies oli ensin kavaltanut 995 euroa metroasemalla sijaitsevan kioskin pelikoneista. Myöhemmin hän kavalsi samaisesta R-kioskista yhteensä 1 650 euroa, ja vielä samana päivänä toisessa työvuorossaan eri R-kioskissa kassakaapista noin 6 000 euroa.

Mies kavalsi R-kioskien kassakaapeista vielä noin 2 000 euroa ja lopulta 9 500 euroa. Tuomittu myös esiintyi vuonna 2018 toisena henkilönä eläinsairaalassa yrittäessään välttyä 400 euron eläinlääkärilaskusta. Vuoden 2019 tammikuussa hän puolestaan esiintyi oikeudettomasti vuokra-asunnon välittäjänä, saaden 800 euron välityspalkkion.

Tuomittu kertoi suorittaneensa kavallukset peliriippuvuuden ja maksamattomien velkojen vuoksi. Ehdollisen vankeuden lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan kavaltamansa rahat uhreille. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta vaatimus rangaistuksen alentamisesta hylättiin.