VR hankkii yöjunakalustoa jopa 40 miljoonalla eurolla – taustalla kotimaan matkailun lisääntyminen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimaan matkailu on koronatilanteen vuoksi lisääntynyt merkittävästi. Nyt VR on hankkimassa juniinsa uutta yöjunakalustoa, mikä johtuu erityisesti kasvaneesta kiinnostuksesta Lappia kohtaan. Yhtiö haluaa kehittää yöjunamatkustamista ja kasvattaa sen suosiota pitkillä reiteillä.

VR:n uuden yöjunakaluston hankinnan arvo oli noin 35-40 miljoonaa euroa. Siihen sisältyy yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua. Vaunujen toimittajat on tarkoitus valita viimeistään ensi vuoden kesällä.

Yöjunat kulkevat Helsingistä ja Turusta Rovaniemelle, Kemiin ja Kolariin. Uusien vaunujen olisi tarkoitus tulla käyttöön nykyisille reiteille. Parhaillaan VR:llä on käytössään sekä uudempaa kaksikerroksisia että vanhempaa nimiseksi kutusttua yöjunakalustoa, ja makuuvaunuja on yhtiöllä yhteensä 80 kappaletta.