Helsinki-Vantaan lentoaseman liikenne palautumassa – terminaali 1 avautuu käyttöön

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 1 on ollut kiinni yli vuoden koronapandemiasta johtuvan vähäisen matkustajamäärän takia. Nyt se avataan matkustajille 12. heinäkuuta alkaen. Terminaali 1 aukeaa kahdessa vaiheessa: ensin avautuu lähtöselvitys ja myöhemmin EU:n sisärajatarkastusten päättyessä turvatarkastus.

Suurin syy T1:n avautumiseen on terveysturvallisuusprosessien viemä tila ja aika, jotka johtavat tällä hetkellä ajoittain terminaali 2:n ruuhkautumiseen. Vaikka T2 on suunniteltu huomattavasti suuremmille matkustajamäärille, tila ei enää riitä. Ensimmäisessä vaiheessa matkustajille avautuvat lähtöselvitystiskit, toisessa vaiheessa myös turvatarkastus. Muutos koskee vain T1:ssa lähtöselvityksen tekeviä matkustajia.

– T1:n avaaminen on myös merkki siitä, että maailma on avautumassa ja ihmiset pääsevät jälleen matkustamaan, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajakokemuksesta ja prosesseista vastaava johtaja Timo Järvelä Finaviasta.