Pelle Hermanni -elokuva on työn alla – päätähti paljastettiin

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sirkuspelle Hermanni viihdytti lapsia Pikku Kakkosessa 1970- ja 80-luvuilla, ja uusintojen muodossa vielä myöhemminkin. Nyt kirjailija-käsikirjoittaja Simo Ojasen luoma hahmo on tekemässä paluun, tällä kertaa oman elokuvansa tähtenä.

Edesmenneen Veijo Pasasen sijaan Pelle Hermannia näyttelee elokuvassa pitkän linjan näyttelijä Vesa Vierikko. Artista Filmi Oy:n tuottaman Pelle Hermanni -elokuvan ohjaa Timo Koivusalo. Hahmon luonut Simo Ojanen ei alun perin halunnut uusia tulkintoja hahmosta Pasasen kuoleman jälkeen, mutta sittemmin hänen mielensä on muuttunut.

– Tajusin, että onhan monista muistakin kirjallisista hahmoista tehty useita onnistuneita tulkintoja. Hermanni on rakas hahmo monille sukupolville. Hän saa nyt uuden elämän, Ojanen kertoo tiedotteessa.

Pelle Hermanni -elokuvaa kuvataan Porin Kirjurinluodossa, jonne rakennetaan muun muassa sirkusteltta ja karavaanialue. Vierikon lisäksi päärooleissä nähdään muun muassa Martti Suosalo, Hannu-Pekka Björkman, Iina Kuustonen, Minttu Mustakallio ja Heikki Nousiainen. Lisäksi mukana on joukko sirkusalan ammattilaisia.