Historiallinen hellekesä jatkuu – hellekupoli tuli jäädäkseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eletään parhaillaan historiallisen kuumaa hellekesää, sillä kesäkuussa oli eniten hellepäiviä koko mittaushistoriassa. Heinäkuu näyttää kuukausiennusteen mukaan niin ikään ennätysmäiseltä. Meteorologit kirjoittavat aiheesta Forecan sääblogissa.

Forecan mukaan poikkeukselliset helteet voivat jatkua koko heinäkuun ajan ja jopa elokuulle saakka. Tänä viikonloppuna paikalliset sateet voivat paikoin viilentää säätä hetkellisesti, mutta lämpötila ylittää kuitenkin valtaosassa maata 25 asteen hellerajan.

Poikkeukselliset helteet jatkuvat myös ensi viikolla pohjoisinta Lappia lukuunottamatta, mutta muualla Suomessa voidaan viikon puolivälissä hipoa jopa kesän lämpöennätyksiä. Yleisesti lämpötila voi olla jopa kuusi astetta keskimääräistä korkeampi. Ensi viikolle ennustetaan hieman viileämpää, kunnes seuraaja korkeapaine saapuu Suomeen. Yleisesti sademäärien ennustetaan olevan tavallista pienempiä.