Foreca lupaa helpotusta helteeseen – viikonloppuna kelit ehkä viilenevät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on ollut pitkä hellejakso, johon moni kaipaisi hetkellistä helpotusta. Viimeisimmät ennustukset kertovat, että viikon puolivälin ja viikonlopun välillä lännestä on saapumassa sadealue ukkosineen, jonka jälkipuolella luoteisvirtaus voimistuu ja puhaltaa ylle viileää ilmaa.

– Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että tuulahdus sateen jälkipuolella saisi helteisen ilman väistymään Suomen yltä. Helleilmamassa jää kuitenkin lähistölle ja ei ole vielä poissuljettua, etteikö se kurkottaisi pian jo uudestaan osaan maata, Forecan meteorologi Jenna Salminen kertoo.

Alkuviikolla korkeapaine vaikuttaa etenkin maan eteläisellä puoliskolla ja sää on aurinkoista, enimmäkseen poutaista – sekä laajalti helteistä. Pieni sadekuurojen kehittymisen mahdollisuus on olemassa tiistaina ja keskiviikkona eteläosassa maata.