Miss Suomi -kohu paisuu – finalistilta kovaa tekstiä taustoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi kilpailijaa ilmoitti äsken jäävänsä pois Miss Suomi -finaalista. Organisaatiosta tiedotettiin, että syy löytyy missiehdokkaiden parantuneesta työtilanteesta. Kilpailusta pois jäänyt Nicole Söderström kertoo, että missiksi tuleminen on ollut hänen unelmansa pikkutytöstä asti.

– En halua puhua missiorganisaatiosta pahaa, mutta kilpailu ei enää ole sitä minkälaiseksi sen olen aiemmin mieltänyt. Se on kaikkea muuta. Tää ei ole enää perinteinen kauneuskilpailu, Söderström kertoo Instagramissa.

Nicole Söderström haluaa tuoda esiin, että kilpailussa ei ole kyse pelkästään kauneuskilpailusta. Organisaation tarkoituksena on tehdä missien avulla rahaa niin paljon kuin mahdollista. Hän haluaa kertoa aidosti, miltä hänestä tuntuu, vaikka naisen päätä onkin yritetty kääntää.

Söderstöm on saanut runsaasti myönteistä palautetta, jossa muutkin kilpailussa vuosien varrella olleet ovat huomanneet saman ilmiön. Miss Suomi -organisaatio elää joidenkin kilpailijoiden mukaan mentaliteetilla, että tavallinen ja kaunis tyttö ei voi voittaa kilpailua. Draama myy paremmin. Osa väittää, että voittajat on saatettu päättää etukäteen.

Tänä vuonna Miss Suomi -kilpailu on All Stars -teemalla. Söderstöm oli saanut kilpailuun kutsun puhelinsoitolla. Hän ei saanut kertoa semifinaaleissa muille, että on tullut jo valituksi finaaliin. Toisin sanoen hänen edustuksensa oli päätetty etukäteen. Finnartist Oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögrén on kiistänyt kaikki väitteet iltapävälehtien sivuilla.