Nainen kuoli sairastuttuaan kahteen koronavarianttiin samanaikaisesti

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Maailmalla riehuu parhaillaan useita koronan virusmuunnoksia. Nyt Belgiasta on kantautunut traaginen uutinen vanhuksesta, joka kuoli sairastuttuaan kahteen koronavarianttiin samanaikaisesti. Tutkijoiden mukaan kyseessä saattaa olla vähätelty ilmiö.

90-vuotias rokottamaton nainen toimitettiin maaliskuussa Aalsissa sijaitsevaan sairaalaan, jossa hänellä todettiin koronatartunta. Naisen happitaso oli The Guardian -lehden mukaan alkuun hyvä, mutta hänen kuntonsa heikkeni nopeasti. Viisi päivää myöhemmin kuolleen naisen huomattiin kantaneen sekä koronaviruksen alfa- että beeta-variantteja.

Molekyylibiologi Anne Vankeerberghenin mukaan nainen sai virusmuunnokset todennäköisesti kahdelta eri henkilöltä. Vastaavia julkaistuja tapauksia ei toistaiseksi tiedetä, mutta Vankeerberghen keroo niitä saattaneen olla enemmänkin. Koronaviruksen alfa-muunnos tunnettiin aikaisemmin brittivarianttina, beeta-muunnos puolestaan Etelä-Afrikan varianttina.