Orion vetää multivitamiinin myynnistä – liian suuri pitoisuus haitallista ainetta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lääkeyhtiö on ilmoittanut vetävänsä kaikki Multivita Forte -monivitamiinipaukkaukset pois myynnistä. Syynä on tuotteessa ilmennyt liian suuri etyleenioksidipitoisuus.

Orion on pyytänyt asiakkaita palauttamaan niin avatut kuin avaamattomatkin Multivita Forte -tuotteet lähimpään apteekkiin elokuun 2021 loppuun mennessä. Tuotteen hinta hyvitetään ostajille. Multivta Forte -tuotetta on ollut myynnissä ainoastaan Suomessa, eikä takaisinveto koske Orionin muita Multivita-vitamiineja.

Multivita Forten etyleenioksidipitoisuuden huomattiin ylittävän EU:n raja-arvon. Kyseisen aineen on todettu olevan terveydelle haitallista pitkäaikaisessa käytössä. Orion on pahoitellut takaisinvedosta ja palautuksesta asiakkaille aiheutuvaa vaivaa.