Prisman kylmätuotteet sulivat sähkökatkon vuoksi – satojen tuhansien eurojen tappiot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joensuun Prismassa tapahtunut sähkökatko on aiheuttanut mittavia vahinkoja. Sähkökatkoksen vuoksi kaikki kaupan kylmäsäilytyksessä olleet tuotteet ovat sulaneet, mikä on aiheuttanut jopa satojen tuhansien eurojen tappiot.

Joensuun Prismassa rikkoutui torstain ja perjantain välisenä yönä muuntaja, mikä aiheutti sähköjen häviämisen myymälästä. Kaupan kylmätuotteet sulivat, minkä seurauksena kaikki pakasteet, maitotuotteet, lihat ja palvelutiskin tuotteet jouduttiin poistamaan hyllyistä ja korvaamaan uusilla.

– Sulaneita ja lämmenneitä tuotteita sekä tuotepaukkauksia on kymmeniätuhansia, joten hyllyjen tyhjentäminen ja tuotetäydennysten uudelleen hyllyttäminen vie hetken aikaa. Kylmäsäilytystä vaativissa tuotteissa tulee olemaan muutaman päivän ajan tuotepuutteita, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen kertoo Facebookissa.

Muuntajan hajoamisen syy ei ole Ylen mukaan toistaiseksi tiedossa. Prisman sähköt toimivat parhaillaan väliaikaisella ratkaisulla. Muuntajia on kauppakeskuksessa useita, joten yhden muuntajan hajoaminen ei vaikuttanut muiden liikkeiden toimintaan.