Joe Exoticin tuomio uusiksi – oikeus piti nykyistä liian pitkänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiger King -sarjasta tunnettu Joe Exotic suorittaa parhaillaan vankeustuomiota salamurhajuonesta ja eläinsuojelurikoksista. Eläintarhanpitäjän tuomio salamurhajuonesta saattaa kuitenkin olla muuttumassa. Nykyinen on nimittäin osoittautunut liian pitkäksi.

Joe Exotic tuomittiin alun perin 22 vuodeksi vankeuteen yritettyään tilata kilpailijansa, Carole Baskinin murhan kahdelta eri palkkamurhaajalta. Denverin osavaltion valitustuomioistuin kuitenkin totesi taannoin, että tuomio annettiin vääriin ohjeistuksiin nojaten. Valitustuomioistuimen mukaan palkkamurhaan liittyviä syytteitä olisi pitänyt käsitellä yhtenä rikoksena kahden sijaan, sillä kummankin teon määränpäänä oli Baskinin tappaminen.

Valitustuomioistuimen mukaan Exotic olisi pitänyt tuomita palkkamurhatapauksesta 17-22 vuodeksi vankeuteen 22-27 vuoden tuomion sijaan. Page Six -sivuston mukaan eläintarhanpitäjä tullaan tuomitsemaan teosta uusiksi.

Toistaiseksi on epäselvää, kuinka paljon tuomio saattaa tarkalleen ottaen lyhetä. Exotic suorittaa parhaillaan erillistä tuomiota myös viiden tiikerin taposta, tiikerin pentujen myynnistä ja asiakirjojen väärentämisestä.