YLE: Vissyt käyvät kaupaksi hurjaa vauhtia – syyn voi tarkistaa ikkunasta

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helteellä neuvotaan juomaan erityisesti kivennäisvettä, eli arkkikielellä vissyä. Kivennäisveden tai laimean mehun juominen ovat nimittäin tavanomaista vettä parempia keinoja tankata itseään helteellä, sillä pelkän nesteytyksen lisäksi ne pitävät yllä myös kehon suolatasapainoa.

Pitkään jatkuneiden helteiden vuoksi suomalaisia uhkaa kuitenkin vissypula. Kuumat ilmat ovat Ylen mukaan lisänneet kivennäisvesien myyntiä kymmenillä prosenteilla, mikä on johtanut saatavuusongelmiin. Monissa päivttäistavarakaupoissa vissyä ja muita kivennäisvesiä ei olekaan edes riittänyt kaikille halukkaille.

– Joka kesä kivennäisvesien myynti pomppaa ja vissy on siellä keihäänkärkenä. Nyt on käynnissä vieläpä poikkeuksellisen pitkä hellejakso, jolle ei näy loppua. Täydellä teholla teemme juomaa, mutta tuntuu, että sekään ei riitä, kommentoi Olvin tuotantojohtaja Lauri Multanen.

Olvin Iisalmen tehtaalle on palkattu kesäksi noin 80 työntekijää lisähenkilökunnaksi kasvaneen virvoitusjuomien kysynnän vuoksi. Erityisen suosittuja ovat tänä vuonna olleet monipakkaukset, jotka sisältävät pieniä 0,33 litran kivennäisvesipulloja.