Seksin estävistä sängyistä kohu Tokion olympialaisissa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokion olympialaiset saavat alkunsa Japanissa 23. heinäkuuta. Urheilutapahtuman järjestelyissä nähdään tänä vuonna muutoksia Tokiossa vallalla olevan koronatilanteen vuoksi. Kohua ovat aiheuttaneet urheilijoiden keskuudessa muun muassa väitteet seksin estävistä sängyistä.

Urheilijoiden on kerrottu nukkuvan Tokion olympiakylässä Airwave-yhtiön kierrätyspahvista valmistamissa sängyissä, jotka on suunniteltu kestämään vain yhden ihmisen painon. New York Post -lehden mukaan monet kilpailijat uskovat taustalla olevan tavoite ehkäistä heitä harrastamasta seksiä.

Irlantilainen voimistelija Rhys Mcclenaghan tosin jakoi Twitterissä videon, jossa huhuilta vaikutetaan katkaistavan siivet. Videolla hän hyppii sängyllä kokeillakseen sen kestävyyttä. Sänky vaikuttaa kestävän ainakin sitä hajoamatta heti.

Seksin harrastaminen on ollut perinteisesti urheilijoille suosittu tapa viettää vapaa-aikaa olympiakylissä. Tänä vuonna järjestäjien on kuitenkin epäilty haluavan rajoittaa kilpailijoiden sänkypuuhia koronatilanteen vuoksi. Tänäkin vuonna urheilijoille tosin jaetaan noin 160 000 kondomia, mutta olympiakomitean mukaan tarkoituksena on että kilpailijat veisivät ne takaisin kotimaahansa promotoidakseen suojaseksiä.