Sisävesiristeily höyrylaivalla on harvinaista herkkua – S/S Toimi liikennöi parina viikonloppuna

Matkailu · Terhi Piiroinen

Höyrylaiva S/S Toimi on rakennettu Helsingissä Stenbergin konepajalla vuonna 1898. Se on harvinainen näky nykypäivänä. Laivan ulkomuoto on pysynyt koko ikänsä samanlaisena ja sen höyrykattila lämmitetään paikallisista puista tehdyistä haloilla.

Toimi-laivan historia on värikäs, sillä laivaa on käytetty muun muassa sota-aikana matkustajaliikenne käytössä reitillä Sumiainen-Äänekoski-Suolahti. Matkustajien kuljettamisen lisäksi Toimin tehtäviin kuului tuolloin myös postin kuljettaminen. Yleensä Toimi-laivaa voi ihastella Suolahden perinnetelakalla ja sen kyytiin pääsevät usein vain yritysvieraat.

Tänä kesänä Toimin kyytiin on kuitenkin mahdollista päästä kahtena viikonloppuna järjestettävillä yleisöristeilyillä. 31.7.-1.8. laivalla pääsee Ääniä-festivaalille maksua vastaan. Seuraavana viikonloppuna Suolahden kyläpäiville. Toimi kulkee Keiteleen vesiliikenteen perinneyhdistys ry:n järjestämänä.