Suomesta päästään jälleen Norjaan ympäri vuorokauden

Matkailu · Tim Isokivi

Suomen ja Norjan välisen rajan ylittäminen onnistui koronatilanteen vuoksi väliaikaisesti vain tiettyjen kellonaikojen välillä. Nyt rajoitukset ovat kuitenkin poistuneet.

Rajan ylittäminen Suomen ja Norjan välillä onnistuu maanantainasta 19. heinäkuuta lähtien jälleen mihin tahansa kellonaikaan. Asiasta päätettiin viime viikolla Valtioneuvoston toimesta. Valtioneuvosto myös päätti, että maanantaina 26. heinäkuuta alkaen Suomeen voivat saapua kaikkien maiden ihmiset, joilla on esittää todistus saadusta hyväksyttävästä koronarokotussarjasta ennen Suomeen saapumista.

Sisävalvonta palautetaan Suomen ja Maltan sekä Suomen ja Slovanian väliseen liikenteeseen. Maahantulon rajoitukset puolestaan poistetaan Kanadan asukkailta Kanadasta Suomeen saapuvassa liikenteessä ja palautetaan Israelin asukkaille Israelista Suomeen saapuvassa liikenteessä. Lisäksi ensi viikon maanantaista lähtien sallitaan EU- ja Schengen-valtioista saapuvien risteilyasten matkustajien maissa käyminen.