Twitter kokeilee en tykkää -nappia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twitter tunnetaan etenkin nykyään somealustana, jossa keskustelu ei aina etene järin sivistyneesti. Nyt palvelussa ollaan kokeilemassa uudistusta, jolla voi olla mahdollisuus joko parantaa tai tulehduttaa entisestään keskusteluilmapiiriä.

Twitter-julkaisujen alapuolella olevan tykkäysnapin rinnalle on osalle käyttäjistä ilmestynyt alaspäin osoittavaa peukaloa esittävä nappi. Sitä painamalla käyttäjä voi ilmaista, ettei hän pidä viestistä.

En tykkää -nappi toimii käytännössä hieman eri tavalla, kuin esimerkiksi Reddit-sivustolla. Toisin kuin tykkäykset, eivät miinusäänet näy kaikille. Twitterin mukaan niitä tullaan käyttämään lähinnä sen selvittämiseen, mitkä viestit ovat ihmisten mielestä tärkeitä keskustelun kannalta.

Twitterin mukaan ominaisuus on edelleen vasta kokeilun asteella. Mahdollisuus plus- ja miinusäänten antamiseen on näkyvissä vain osalla Twitterin iOS-sovelluksen käyttäjistä.