Kohuttu Clubhouse-sovellus uudistuu – kaikki pääsevät käyttäjäksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime aikojen puhutuimmista somesovelluksista on Clubhouse, jossa käyttäjät keskustelevat keskenään ääneen erityisesissä huoneissa. Sosiaaliseksi audiosovellukseksi kutsuttua Clubhousea pääsivät pitkään käyttämään vain kutsun saaneet, mutta nyt asiaan on tullut muutos.

Clubhousen perustaneet Paul Davidson ja Rohan Seth ovat ilmoittaneet sovelluksen beeta-vaiheen olevan ohi, minkä myötä odotuslistasta ja kutsujärjestelmästä hankkiudutaan eroon. Sovellukseen liittyminen on nyt mahdollista kaikille halukkaille. Tiedotteessa kutsujärjestelmän kerrotaan mahdollistaneen Clubhousen hallitun kasvun rikkomatta sitä, mutta sovelluksen oli aina tarkoitus muuttua lopulta kaikille avoimeksi.

Clubhousea on kuvailtu eräänlaiseksi podcastien, etäkokousten ja Houseparty-sovelluksen välimuodoksi. Sovellus on herättänyt pandemia-aikana kiinnostusta suuressa mittakaavassa, minkä uskotaan olleen ainakin osittain kutsuun perustuvan liittymistaktiikan ansiota. Alun perin vain iOS-laitteille saatavilla ollut Clubhouse julkaistiin toukokuussa myös Android-laitteille.