Vartijan kanssa paininut olutvaras iski Lahdessa – sivullinen auttoi kiinniotossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jokainen voi pohtia paljonko parin euron arvoisen oluen varastava henkilö tuottaa kustannuksia yhteiskunnalle ja kauppiaalle. Hän kuluttaa paljon viranomaisten aikaa ja resusseja. Yleensä tekoon syyllistyy tapanäpistelijä, jolla ei ole aikomustakaan maksaa varastamiaan tuotteita kauppaan mennessään.

Lahden keskustassa työskennellyt vartija huomasi tutun näpistysrikoksia tekevän miehen anastaneen kaupasta olutta kahden euron arvosta tiistaina puolen päivän aikoihin. Parikymppinen pikkukriminaali yritti juosta vartijaa karkuun. Vartija voitti juoksukilpailun.

Vartijan lähtiessä kuljettamaan miestä takaisin kauppaan oli myymälävaras alkanut käyttäytyä aggressiivisesti. Tilanne oli äitynyt painiksi. Näpistelijä pääsi karkuun, mutta hänet saatiin kiinni vartijan kollegoiden avustamana.

Nuoren miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen. Hänet vietiin putkaan odottamaan tutkintatoimia. Hänet päästettiin illalla vapaaksi, ja mies meni sen jälkeen Lahden Vapaudenkadulla sijaitsevaan markettiin. Mies otti hyllystä olutta ja energiajuomatölkin.

Tapansa mukaan mies oli kävellyt kassalinjojen läpi maksamatta tuotteita. Vartijan havaitessaan oli taas alkanut takaa-ajojuoksukilpailu. Juoksukilpailun aloitti vartija ja sitä jatkoi valpas ja erittäin nopea kansalainen.

– Hän seurasi näpistelijää antaen samalla hätäkeskukseen tietoja pakenevasta miehestä. Poliisipartio otti näpistelijän kiinni Moisiokadulta. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus näpistyksestä ja hänet otettiin kiinni poliisilain perusteella, Hämeen poliisilaitokselta kerrotaan.