Koronavilkun käyttäjämäärä romahti puolella miljoonalla – suositellaan edelleen

Digi Terveys · Tim Isokivi

Koronavilkku-sovelluksen tarkoituksena on jäljittää koronatartuntoja ja varoittaa käyttäjää, mikäli hän on oleskellut tartunnan saaneiden läheisyydessä. Tämän vuoden alussa Koronavilkulla oli jo 2,4 miljoonaa käyttäjää. Koronavilkun käytön suosio on sittemmin hiipunut. Ylen mukaan sovellus oli heinäkuun alussa käytössä noin 1,8 miljoonassa puhelimessa.

Käyttäjien määrä on siis vähentynyt vuoden alusta jopa puolella miljoonalla. HUSin infektioylilääkäri Asko Järvisen mukaan Koronavilkun käytöstä olisi kuitenkin edelleen hyötyä. Koronatartunnat ovat olleet kesän aikana nousussa etenkin nuorten keskuudessa. Järvisen mukaan tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, mutta Koronavilkun avulla nuoret voisivat tietää olla varovaisempia tartuntojen suhteen ja hakeutua testeihin.

– Vaikka tartuntamäärät ovat suuria, on Koronavilkun välähdys silti ainakin jollain tavalla aiheellinen, sillä se kertoo, että lähellä on ollut tartuntaa kantava ihminen, Järvinen kuvailee Ylelle.