Helteet vaihtuvat rankkasateiksi – jopa tulvat mahdolisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on odottanut sateita pitkään jatkuneiden kuivien ja helteisten säiden jälkeen, ja nyt niitä ollaankin saamassa toden teolla. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä eteläiseen Suomeen nousi sadealue, ja lähipäivinä vettä sataa runsaasti koko maahan.

Ilmatieteen laitos on antanut Etelä-Suomeen sadevaroituksen. Varoituksen taso on mahdollisesti vaarallista tarkoittava keltainen. Sateista huolimatta Etelä-Suomessa on edelleen voimassa myös metsäpalovaroitus.

Forecan mukaan sadetta mitattiin eniten aamuyöstä ja aamusta Hangon Russärössä, jossa vettä kertyi 25 millimetrin edestä. Saderintamat tulevat siirtymään päivän aikana myös muualle Suomeen. Rankkasateita voidaan odottaa iltapäivästä myös pohjoisempaan.

Voimakkaiden sateiden vuoksi jopa taajamatulvat ovat mahdollisia. Suomalaisia onkin kehotettu tarkkailemaan loppuviikosta sadetutkaa. Toistaiseksi pelkoa Keski-Euroopan kaltaisista laajamittaista tuhoa aiheuttaneista suurtulvista ei kuitenkaan pitäisi olla.