IS: Laulaja Teemu Bergman teki rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta – koskee Punkstoo-tilin kirjoituksia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Instagramiin hiljattain ilmestynyt Punkstoo-tili on suljettu kahden viikon jälkeen. Tilille jaettiin nimettömänä paljastuksia liittyen punk-piireissä tapahtuviin ahdisteluihin, väkivaltaan ja syrjintään. Yksi kirjoitusten kohteena olleista on Pää Kii -yhtyeen laulaja Teemu Bergman.

Bergmanin yhtyeen kaikki esiintymiset on peruttu kohun seurauksena. Anonyymit uhrit eivät ole tehneet rikosilmoituksia tapauksista, sen sijaan nettikirjoittelun kohteena oleva Bergman on laatinut ilmoituksen yhdessä asianajajansa Hannu Kaitaluoman kanssa. Bergman on jättänyt ilmotuksen törkeästä kunnianloukkauksesta. Toinen rikosilmoitus on tekeillä, Ilta-Sanomat uutisoi.

Punkstoo-tili lopetti nopeasti toimintansa, koska se oli saavuttanut sosiaalisen median avulla tavoitteensa siitä, että punkkareiden skenen sisällä tapahtuvista ongelmista oli aloitettu julkinen keskustelu. Ilmiö poiki paljastustilejä myös muiden musiikkityylien piiriin. Suomessa toimii oikeuslaitos, jonka tehtävänä on tuomita henkilöitä rikoksista. Oikeuslaitoksen ulkopuolella jaettavista rangaistuksista puhutaan yleisesti omankädenoikeutena.