Suomalaisten talous ei ole juuri muuttunut koronakriisissä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työttömyys, lomautukset tai vaikeudet harjoittaa elinkeinotoimintaa ovat syitä, jotka ovat pakottaneet osan suomalaisista elämään yli varojensa korona-aikana. LähiTapiolan teettämässä kyselyssä kuitenkin lähes puolet kertoo taloutensa pysyneen samanlaisessa tasapainossa kuin ennen koronaa.

Kyselyssä yhdeksän prosenttia vastanneista sanoi eläneensä yli tulojensa korona-aikana. Säästövaikeuksia on ollut erityisesti koti-isillä ja -äideillä, yrittäjillä sekä opiskelijoilla. Keskimäärin ylitystä on kertynyt 3.500 euroa.

Osalle ihmisistä on kertynyt säästöjä koronan aikana. Pienemmillään säästö voi olla enintään sata euro, kun suurimmillaan se on useita satoja tuhansia euroja. Keskimäärin kyselyn säästäjillä kertynyt säästösumma on yli kahdeksantuhatta euroa.