25-vuotias piirrossarja päättyy – tuttu myös Suomen televisiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa Arttu-nimellä esitetyn Arthur-piirrossarjan ensimmäinen jakso nähtiin Yhdysvalloissa vuonna 1996. Nyt jopa 25 vuoden ajan jatkunut opettavainen lastenohjelma on tulossa tiensä päähän.

PSB Kids -kanava suunnittelee lopettavansa Arthur-sarjan sen talvella 2022 alkavan 25. tuotantokauden jälkeen. Sarjan luonut Kathy Waugh paljasti Finding DW -podcastissa sarjan tekijöiden juhlistaneen tuotannon päättymistä jo kaksi vuotta sitten. Waugh kuvailee lopettamispäätöstä virheeksi.

Ala-astetta käyvästä maasiasta kertova Arthur ehti nousta Yhdysvaltojen pisimpään esitetyksi lasten animaatiosarjaksi, ja vuosien varrella se inspiroi muun muassa lukuisia internet-meemejä. Opettavaisessa sarjassa vieraili vuosien varrella lukuisia kuuluisuuksia, kuten Backstreet Boys, Matt Damon, Joan Rivers ja Philip Seymor Hoffman. Suomessa sarjaa on esitetty Yle TV2 ja C More Juniori -kanavilla.