Luokkakokous 3 sai räväkän alun – avausviikonlopun jälkeen 52 432 katsojaa

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvakriitikot tyrmäsivät viime viikolla Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 -elokuvan, mikä lupasi hyvää elokuvan suosiolle. Näin kävi tälläkin kerralla, sillä elokuvalla on ensimmäisen viikonlopun jälkeen 52 432 katsojaa. Viidessä päivässä kerätty katsojamäärä on korona-ajan paras avaustulos ja viikonlopun katsojamäärä 29 746 paras korona-ajan viikonlopun tulos.

– Tämä on loistava tulos varsinkin, kun rajoitusten ja niiden aikataulutuksen kanssa toimiminen ovat koronatilanteen eläessä yhtä arvaamattomia kuin tämän tiedotteen kuvan korttipeli, tuottaja Markus Selin kommentoi elokuvan menestystä.

Stara tapasi elokuvan päätähdet etäyhtedellä. Jaajo Linnonmaa, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg kertoivat samalla myös tarinoita kulissien takaa. Elokuvassa hahmot nähdään monissa kohtauksissa, joissa näyttelijät olisivat voineet saada vammoja. Hedberg teki erään stunttinsa itse, mutta rajuimmissa kohtauksissa Linnonmaalle oli hoidettu stuntti.

– Oli hauska tulla kuvauspaikalle, kun en ollut koskaan ajatellutkaan, että minulla olisi voinut olla jotain body doubleja. Yhtäkkiä katsoin vaan, että onkohan mut potkittu pois tästä elokuvasta, kun tuossa on ihan mun näköinen jätkä, jolla on samanlaiset vaatteet ja muut. Sitten mä ymmärsin, että siellä oli sellaisia kohtauksia, ettei meitä voitu riskeerata, Jaajo Linnonmaa kertoi Staralle.

Sami Hedberg kertoi uskaltautuneensa tekemään erään hurjan loikan itse, vaikka hänellä oli myös mahdollisuus jättää se ammattilaisen tehtäväksi. Ennen varsinaista suoritusta temppua kuitenkin harjoiteltiin.

– Mä vedin itse yhden stuntin ristiäiskohtauksessa, kun hyppäsin sen mummon yli. Vähän pitää liioitella, mutta siinä oli sellainen neljän metrin korkeudessa seitsemän metriä pitkä loikka. Sitä vedettiin kyllä ja haastoin itseni siihen. Renny sanoi, että kyllähän sä voit tämän itse tehdä, mutta voidaan ottaa myös stuntti. Renny jätti sen silleen auki, ettei minulla ollut enää muita vaihtoehtoja kuin tehdä se itse, Sami Hedberg kertoi.

Luokkakokous 3 on jatkoa suosituille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 –elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa. Elokuvat perustuvat tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan. Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa ja sen ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja käsikirjoittaneet Renny Harlin ja Mari Perankoski.