Luokkakokous-elokuvan Sami Hedberg Renny Harlinista: ”Näin se tehdään Hollywoodissa”

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 -komediaelokuva pyörii parhaillaan valkokankaalla kautta maan. Kovasti odotetun elokuvan ensi-ilta viivästyi koronapandemian vuoksi, mutta viimein ensi-ilta koitti. Elokuvasaagan kolmannessa osassa seikkaillaan sinkkuristeilyllä.

Stara tapasi elokuvan päätähdet etäyhtedellä. Jaajo Linnonmaa, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg kertoivat samalla millaista oli näytellä Hollywood-ohjaaja Renny Harlinin alaisuudessa. Työryhmä kehui vuolaasti kahden edellisen elokuvan ohjaajaa Taneli Mustosta, mutta ohjaajan vaihtuminen toi luonnollisesti mukanaan myös joitain muutoksia.

– Rennyllä oli aina kuvaustauoilla tapana kertoa hyviä tarinoita, ja minä rakastan hyviä tarinoita. Taneli ei pystynyt niin paljon kertomaan tarinoita Sylvester Stallonesta, Russell Crowsta ja Bruce Willisistä. Oli tää hyvin antaumuksellinen kokemus, Jaajo Linnonmaa kertoi Staralle.

– Renny oli tehnyt pääkuvaajan kanssa jo ennen kuvauksia sellaisen esityön, että he olivat katsoneet koko elokuvan kuvallisesti läpi. Renny kertoi, että näin se tehdään Hollywoodissa, kun on aikaa ja rahaa. Sen ansiosta jokainen tiesi mitä siellä tapahtuu, Sami Hedberg kertoi.

– Erittäin hyvä esimies, jos oli ihan pienimmässäkin avustajan roolissa. Renny muisti kaikkien nimet ja oli ensimmäisenä laittamassa tarpeistoa ja lavastusta kuntoon. Hän sai aikaan sellaisen fiiliksen, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen, Aku Hirviniemi kuvaili Renny Harlinin työskentelyä.

Jaajo Linnonmaa vertasi Hollywood-ohjaajan ja jääkiekkolegendan työskentelyä toisiinsa ja löysi niistä yhtymäkohtia.

– Raimo Helmisellä oli aina aikaa, koska hän oli niin hyvä ja kokenut. Mä luulen, että Renny Harlinin raimohelmismäinen kokemus toi sen, että hänellä oli aina aikaa viihdyttää meitä ja luoda hemmetin hyvä ilmapiiri sinne kohtaukseen, Jaajo Linnonmaa kertoi.

– Välillä mietin, että miettiikö Renny lainkaan kuvakulmia ja mitä tässä tehdään, kun hänelle oli tärkeämpää, että kaikki vetivät yhteislauluja ja tanssivat cha cha chata ennen kohtausta, jotta kaikilla olisi hyvä fiilis. Renny oli vaan tehnyt niin kovan pohjatyön, että siellä oli selvä visio siitä mitä tehtiin. Kun kamerat lähtivät päälle, niin hän nautti vaan matkasta, Jaajo jatkoi.

Sami Hedberg oli kiinnittänyt kuvauksissa huomiota kohtausten valaisemiseen, johon panostettiin tavallista enemmän.

– Yhtenä elokuvallisena juttuja oli, että jokainen kuva valaistiin todella isosti ja se näkyy myös siinä leffassa. Kyllähän siellä tulee väkisinkin sellainen komedian ja actionin yhdistelmä, eli Rennyn kädenjälki, Sami Hedberg kertoi.