Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti – kohteena erityisesti pienemmät tiet taajamien ulkopuolella

Autot Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on jälleen paljastanut valvovansa tehostetusti rattijuopumuksia. 2.-8. elokuuta suoritettava tehovalvonta kohdistuu erityisesti alueisiin, joissa on runsaasti kesämökkejä.

Rattijuopumusten tehovalvontaa suoritetaan elokuun ensimmäisellä viikolla koko maassa. Pääpaino on kuitenkin erityisesti mökkipaikkakunnilla ja taajamien ulkopuolisilla pienemmillä teillä. Kuljettajien ajokuntoa valvotaan myös vesillä.

– Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, joten viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit ovat onnettomuusherkkiä ajankohtia, kuvailee poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Sisä-Suomen poliisin ylikomisario Matti Vuorinen muistuttaa pienenkin päihtymyksen vaikuttavan ajokykyyn. Päiviä jatkuneen tasaisen alkoholinkäytön seurauksena olo voi tuntua ajokykyiseltä, vaikka alkoholia olisikin elimistössä. Oma lukunsa ovat selvästi päihtyneenä ajavat, jotka voivat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita muille teillä liikkuville.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.