Jaajo Linnonmaan vitsejä leikattiin Luokkakokous 3 -elokuvasta: ”Annoin Rennylle hieman käyttistä”

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 -komediaelokuva pyörii parhaillaan valkokankaalla kautta maan. Kovasti odotetun elokuvan ensi-ilta viivästyi koronapandemian vuoksi, mutta viimein ensi-ilta koitti. Elokuvasaagan kolmannessa osassa seikkaillaan sinkkuristeilyllä.

Stara tapasi elokuvan päätähdet Jaajo Linnonmaan, Aku Hirviniemen ja Sami Hedbergin. Tällä kolmikolla jos jollain syntyy taatusti improvisoitua hulvatonta läpänheitoa, ja sellaista myös ohjaaja Harlin halusi nähdä.

– Me improttiin tosi paljon. Mari Perankosken ja Renny Harlinin kirjoittamat jutut olivat hyviä, mutta me laajennettiin niitä vielä kuvaustilanteessa. Samalla tavalla kuin me ollaan tehty kahdessa ensimmäisessä versiossa, mutta nyt ehkä vielä vähän enemmän, Aku Hirviniemi kertoi Staralle.

– Mä ajattelin, että tuollainen Hollywood-luokan ohjaaja kuin Renny olisi tullut sanomaan tiukan sanan, että nyt pysytään käsikirjoituksessa, mutta ei. Sen sijaan koko ajan jos oli mahdollista, niin pyrittiin muuttamaan dialogia vielä kuvaustilanteessa, Hirviniemi jatkoi.

Aivan kaikki improvisaatio ei tietenkään mahdu valkokankaalle, ja ensimmäinen näyttelijöiden näkemä raakaversio elokuvasta kesti noin kaksi ja puoli tuntia. Siitä leikattiin siis merkittävä osa vielä pois. Lopullisesta elokuvasta jäi pois esimerkiksi Jaajon improvisoimia vitsejä.

– Sieltä jätettiin pois ainakin muutamat huonot vitsit, jotka kerroin. Ne oli tehty tarkoituksella, sillä annoin Rennylle hieman käyttistä hänen pyytämättään. Ei sieltä varmaan mitään suurempia kokonaisuuksia voitu leikata pois, koska se olisi vaikuttanut juonen kulkuun. Semmoiset tosi pitkät dialogit leikattiin ehkä vähän lyhyemmiksi, Jaajo Linnonmaa kertoi Staralle.