Jyväskylässä alkaa Suomen ensimmäinen hiphop-opintolinja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jyväskylässä alkaa keskiviikkona 11. elokuuta Suomessa ennennäkemätön opintolinja. Alkio-opistolla alkava Hip hop -elementit perehdyttää opiskelijat esimerkiksi räppiin, breakdanceen, DJ-työskentelyyn ja musiikkituotantoon.

Opiskelijat tutustuvat vuoden aikana hip hopin eri elementteihin ja saavat työkaluja kulttuurialalla työskentelyyn. Sanoitusten kirjoittamisen, freestyle-räppäämisen, musiikin tuottamisen, graffitien maalaamisen ja muun käytännön tekemisen lisäksi kurssilla tutstutaan hiphopin historiaan ja arvomaailmoihin.

Linjaa on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa lukuisia tapahtumia ja työpajoja järjestämässä ollut Kulttuuriyhdistys TUFF!. Opettajina linjalla toimivat muun muassa hiphop-skenestä tunnetut Ossi Valpio, Pyry Jaala ja Arttu Rintakumpu.

Alkio-opiston rehtori Jaana Laitila kertoo Ylelle linjalla aloittavan 12 opiskelijaa. Hänen mukaansa opiskelijoiden on tärkeää laajentaa omaa osaamistaan hiphopin eri elementteihin, ja kertoo opinnoista voivan syntyä jatkopolku yrittäjyyteen ja omaan tulevaisuuden alaan.