Asikkalan hanavedestä löytyi kolibakteeria – kuntaan avattiin juomavesipisteitä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Päijät-Hämeessä sijaitsevan Asikkalan juomavettä ei kannata toistaiseksi juoda sellaisenaan. Paikallisesta hanavedestä on nimittäin löydetty merkkejä haitallisista ulosteperäisistä bakteereista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiryhmän mukaan mikrobeja saattaa esiintyä hanavedessä ainakin Vääksyn, Vesivehmaan, Kurhila-Hillilän ja Asikkalan kirkonkylän alueilla. Paikalliselta vesilaitokselta perjantaina otetuista näytteistä löydettiin koliformisia bakteereja ja escherichia coli -bakteereita. Ongelman syitä selvitetään parhaillaan.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Asikkalan kunnan keskusteen ja kylille avataan tiistai-iltapäivään mennessä puhtaan juomaveden noutopisteitä. Hanavettä ei tule mahdollisten bakteerien esiintymisen vuoksi juoda keittämättä sitä ensin.