Google Maps säästää viimein myös iPhonen akkua – Androidissa ollut jo keväästä saakka

Digi · Tim Isokivi

Google Maps -karttapalvelun iOS-versioon on tulossa odotettu uudistus, joka on jo löytynyt sovelluksen Android-versiosta muutaman kuukauden ajan. Kyseessä on niin silmiä kuin puhelimen akkuakin säästävä dark mode, eli pimeä tila.

Dark mode -tilassa Google Mapsin vaalea perusilme muuttuu tummaksi. Ominaisuus on tarkoitettu etenkin suojaamaan silmiä pimeässä ja hämärällä, mutta siitä on toinenkin merkittävä hyöty. Pimeä tila voi nimittäin säästää puhelimen akkua.

Google Mapsin pimeä tila saapuu iPhone ja iPad -käyttäjille lähiviikkojen aikana, ja sen laajempi iOS-julkistus tapahtuu elokuun loppuun mennessä. Sovelluksen pitkään odotettu pimeä tila -ominaisuutta on ollut mahdollista käyttää Google Mapsin Android-versiossa helmikuusta saakka.