IL: Muumimukin kysyntä räjähti – loppuunmyytiin verkossa 25 minuutissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maanantaina 9. elokuuta vietettiin Tove Janssonin syntymäpäivää, minkä kunniaksi Arabia lanseerasi uuden Muumit-teemaisen mukin. Tämänvuotista Muumin päivä -mukia koristaa Tove Janssonin Taikatalvi ja Visor från Muminland -kirjoista peräisin oleva kuvitus. Erikoismukia tuotiin myyntiin vain rajoitettu erä, mikä sai keräilijät liikkeelle sankoin joukoin.

Muumin päivä -muki ilmestyi myyntiin Arabia Store ja Moomin.com -verkkokauppoihin jo keskiyöllä. Kysyntä oli Muumit-keräilijöiden keskuudessa valtavaa, sillä Arabian PR- ja veistintäpäällikkö Mirka Paasikangas kertoo Iltalehdelle mukin olleen jo kello 0:25 loppu kummastakin verkkokaupasta.

Muumin päivä -erikoismukia oli määrä tulla myyntiin myös Moomin Shop -kivijalkamyymälöihin. Koronatilanteen vuoksi suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Mukia on verkkokauppojen lisäksi myyty Helsinki-Vantaan lentoaseman Moomin Shopissa, Iittalan liikkeissä ja Lontoon Moomin Shop -liikkeissä.

Rajoitetun erän mukia on sittemmin ilmestynyt jo jälleenmyyntiin muun muassa Tori.fi ja Huuto.net -palveluihin. Trokareiden keräilytuotteesta pyytämät hinnat vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista aina satoihin euroihin. Muki maksoi uutena 29,90 euroa.