Suomalaisnäyttelijä Aarre Karén on kuollut – muistetaan suosikkielokuvien tähtenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän uran niin elokuvissa, televisiossa kuin teatterissakin tehnyt suomalaisnäyttelijä Aarre Karén on kuollut. 1960-luvulla teatterin lavalla uransa aloittanut tähti oli menehtyessään 88-vuotias. Näyttelijän kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Japanin Tokiossa vuonna 1932 syntynyt Aarre Karén kouluttautui näyttelijäksi 1950-luvulla, ja oli vuodesta 1965 lähtien töissä näyttelijänä Helsingin Kaupunginteatterissa. Ensimmäisen elokuvaroolinsa hän teki Johan nyt on markkinat -komediassa seuraavana vuonna.

Karén tuli myöhemmin tunnetuksi Uuno Turhapuro -elokuvista, joissa hänet nähtiin lukuisissa eri rooleissa. Hän on myös näytellyt muun muassa Mies vailla menneisyyttä, Kauas pilvet karkaavat, Raid ja 21 tapaa piata avioliitto -elokuvissa. Viime vuosina Karén tuli kotikatsojille tutuksi erityisesti televisiorooleistaan sarjoissa kuten Salatut elämät ja Syke.