Poliisi ratsassi sähköpotkulautoja – Helsingissä 13 liikennevirhemaksua alle tunnissa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulaudat ja niistä aiheutuvat uhat liikenteessä ovat herättäneet runsaasti keskustelua erityisesti kuluneen kesän aikana. Yksi kaupungeilla liikkuvissa jalankulkujoissa huolta herättävä seikka on sähköpotkulautojen käyttö kävelyteillä.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo Twitterissä jalkakäytävillä pyöräilyn ja sähköpotkulautailun aiheuttavan viranomaisille haasteita. Hänen mukaansa pelkästään Kaisaniemenkadulla määrättiin 40 minuutin aikana 13 liikennevirhemaksua.

Pasterstein kertoi myöhemmin työn jatkuneen samaan malliin Lönrotinkadun ja Albertinkadun risteyksessä. Noin 15 minuutin aikana liikennevirhemaksuja oli määrätty jo neljä kappaletta. Ylikomisarion mukaan puolet pysäytetyistä oli väittänyt ajaneensa ensi kertaa jalkakäytävällä.