Suomalaiset äänestivät: Tämä on paras rantakahvila

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomeen on asettunut ulkomailta tuttu rantakahviloiden konsepti, jossa nautitaan juomasta ja purtavasta vesistön ääressä. Erilaiset saunaravintolat ja kioskit ovat saaneet uudestaan myös asiakkaita kotimaan matkailijoista. Tyhjillään olleisiin taukotupiin on asettunut uusia yrittäjiä.

Helsingin raantakahvilat omaavat pitkän historian ja ovat kaiketi siksi sijoittuneet ravintolamedia Toptasten lukijoiden äänestystuloksen kärkijoukkoon. Mainitsemme oman toimituksemme tärppeinä Kangasalan Kaivannon kanavan, Kouvolan Tykkimäen saunan ja Mäntyharjun Kurkimäen ravintolan paikkoina, joissa saa nauttia upeista järvimaisemista.

Toptasten lukijoiden valinnat:

1. Cafe Carusel, Helsinki

2. Cafe Regatta, Helsinki

3. Kahvila Kampela, Helsinki

4. Jyväskylän Satamakahvila

5. Nokkalan Majakka, Espoo

6. Uittotunnelin Kahvila, Tampere

7. Villa Kuuva Kesäkahvila, Turku

8. Café Ursula, Helsinki

9. Cafe Torpanranta, Helsinki

10. Beach Bar Plagen, Hanko