Suomen päiväkohtainen koronaennätys rikki – yli 1 000 uutta tartuntaa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Suomessa on mennyt rikki synkkä koronaan liittyvä ennätys. Uusia koronavirustartuntoja todettiin torstaina 1 024 kappaletta, enemmän kuin Suomess koskaan aikaisemmin yhden vuorokauden aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n projektipäällikkö Anna Katz kuvaili tiedotustilaisuudessa lukumäärää uudeksi ikäväksi ennätykseksi. Tartunnat leviävät parhaillaan ylivoimaisesti eniten 20-29 -vuotiaiden keskuudessa. Katzin mukaan kyseessä on sosiaalisesti aktiivinen ikäryhmä, jonka joukossa on edelleen runsaasti rokottamattomia.

Tartuntojen ennätysmäärään on vaikuttanut myös deltavariantti, joka leviää aikaisempia virusmuunnoksia ärhäkämmin. THL:n mukaan jopa 90 prosenttia Suomen tartunnoista on deltavarianttia. Karanteenissa on tällä hetkellä lähes 10 000 ihmistä.

Tartuntamäärien kasvusta huolimatta koronaan liittyvät kuolemantapaukset ovat olleet huomattavasti harvinaisempia kuin kesällä 2020. THL:llä ollaan myös toiveikkaita sen suhteen, että tartuntalukujen nousu voisi olla laantumassa.