TikTok ohitti Facebookin – oli viime vuoden ladatuin somesovellus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lyhyiden videoiden taltioimiseen, jakamiseen ja katseluun tarkoitettu TikTok on horjuttanut Facebookin statusta sosiaalisen median herrana. Kiinalainen TikTok oli viime vuoden ladatuin somesovellus, ohittaen lukuisat teknologiajätti Facebookin omistamat kilpailijat.

Eniten ladattujen somesovellusten listan toiselle sijalle sijoittui edelleen Facebook. Nikkei Asia -sivuston mukaan kolmanneksi sijoittui WhatsApp, neljänneksi Instagram ja viidenneksi Facebook Messenger -pikaviestisovellus. Vuonna 2017 ilmestynyt TikTok oli kärkiviisikon ainoa sovellus, jota Facebook ei omista.

Vuoden 2020 listan kärkikymmenikköön sijoittuivat myös Snapchat, Telegram, TikTokin kiinalainen kilpailija Likee, Pinterest ja Twitter. Facebook Messengerin suosio vaikuttaa hiipuneen viime vuonna melkoisesti, sillä vielä vuonna 2019 kyseessä oli ladatuin somesovellus. Tuolloin TikTok sijoittui puolestaan listalla sijalle neljä.