Tubettajalla hämmentävä projekti – tietokone jäähtyy Jägermeisterilla

Digi · Tim Isokivi

Jägermeister-likööriä kulutetaan tyypillisesti juhlissa ja baari-iltojen aikana, mutta tuoreella Youtube-videolla juomaa käytetään humaltumisen sijaan erikoisempaan tarkoitukseen. Tietokoneaiheisiin videoihin keskittyvä tubettaja Bitwit käytti sitä rakentamansa tietokoneen jäähdyttämiseen.

Bimwit toteaa heti Jägermeisterin sponsoroiman videon alussa tuoreen tietokoneprojektin olevan hänen uransa erikoisin. Hän rakensi pelikäyttöön soveltuvan toimivan PC-tietokoneen, jonka jäähdyttäjänletkuissa ei virtaa perinteinen jäähdytinneste. Sen sijaan niissä virtaa Jägermeister-likööri.

Bimwit huomauttaa videolla, ettei alkoholijuomien käyttö tietokoneiden jäähdyttämiseen ole etenkään pidemmällä aikavälillä hyvä idea. Hän vaihtoikin jäähdyttimessä virtaavan Jägermeisterin lopulta saman väriseen mutta tietokoneen kestävyyden kannalta parempaan jäähdytinnesteeseen.