Tutkimus: Yli puolet suomalaisista haluaa lisätä kasvisruoan syöntiä

Ruoka · Tim Isokivi

Kiinnostus kasvisruokia kohtaan on noussut niin Suomessa kuin muaallakin maailmalla. Vaikka suomalaisten ruokavalio on suureksi osaksi lihapitoista ja kasvissyöjiä sekä vegaaneja on väestöstä vain noin joka kymmenes, olisi moni valmis lisäämään kasvisruokien syömistä.

WEGAnin Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi lisätä kasvipohjaisen ruoan osuutta ruokavaliossaan. 30 prosenttia kyselyyn vastanneista vastasi kieltävästi. Loput 16 prosenttia olivat joko valmiiksi kasvissyöjiä tai vegaaneja, tai eivät osanneet sanoa kantaansa.

– Tutkimus osoittaa, että kasvissyönti ei ole millään tavalla äijämäisyyden vastakohta, sillä miehissä on lähes yhtä paljon kasvissyönnin lisäämisen kannattajia kuin naisissa, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen kertoo tiedotteessa.

Rroja suhtautumisessa kasvisruokaa kohtaan näkyy eri ikäryhmissä. Alle 25-vuotiaista lähes 80 prosenttia olisi kiinnostunut syömään vegaanista ruokaa, mikäli sitä olisi saatavilla helposti esimerkiksi pikaruoan muodossa. Taloustutkimuksen tutkimukseen haastateltiin yhteensä 1 100 henkilöä 23.-27. heinäkuuta, ja tulokset painotettiin väestötilastoja vastaaviksi iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.