Alkon myynti laski kesällä – alkoholittomien myynti yhä rajussa kasvussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme Alkon litramyynnin vähentyneen kesäkuussa helteestä huolimatta. Trendi näyttää jatkuneen myös heinäkuulle. Alkon myyntivolyymi heinäkuussa oli 8,4 miljoonaa litraa laskien edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna 3,7 prosenttia.

Erityisesti punaviinien, valkoviinien sekä kirkkaiden ja väkevien viinojen myynti väheni. Sen sijaan roseeviinien, kuohuviinien ja lonkeroiden myynti kasvoi. Alkon alkoholittomien juomien myynti kasvoi 26,1 prosenttia.

Suomalaiset nauttivat kesästä ilman rajoituksia ravintoloiden terasseilla ja tien päällä matkustellen. Koronan aikakausi on vähentänyt Alkon myyntilukuja koko vuoden ajan. Tammi-heinäkuussa Alko myynti oli 51,9 miljoonaa litraa, noin kaksi prosenttia vähemmän verrattuna viime vuoteen.