Motörheadin hittiä soitettiin keskiaikaisen kirkon kelloilla – huikea lopputulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisen heavy metal -yhtye Motörheadin suurimmaksi hitiksi nousseesta Ace of Spades -kappaleesta on tehty vuosien varrella monelaisia erilaisia tulkintoja. Taannoin Hollannin Weertissä kappaleesta kuultiin taatusti ainutlaatuinen, lähes keskiaikaisia sävyjä saanut versio.

Weertissä järjestettiin taannoin Torenfestival-tapahtuma. Festivaaleilla tornikellopelimuusikko Frank Steijns tulkitsi Motörheadin Ace of Spadesia 1600-luvulla rakennetun Sint Martinuskerk -kirkon kelloilla.

Aivan pelkillä kirkonkelloilla Motörheadin kappaletta ei soitettu, sillä mukana soittamassa oli kitaristi Jitse Zonneveld. Classical FM -sivuston mukaan Steijns on toiminut keskiaikaisen kirkon tornikellopelimuusikkona jo 27 vuoden ajan.